1. Развој на софтвер
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за испорака во транспортна компанија
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 153
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU Software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство за испорака во транспортна компанија

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?Сметководство за испорака во транспортна компанија - Слика од екранот на програмата

Со развојот на онлајн услугите за купување стоки, транспортните компании стекнаа дополнителни клиенти. Дури и малите продавници, обидувајќи се да ја издржат нееднаквата борба со конкурентите, нудат услуга за испорака за погодност на клиентите. Кога станува збор за компанија која конкретно се занимава со транспорт на стоки, компетентното организирање на работниот процес и известувањето ќе помогне да се одржи во оваа област. Со правилно сметководство за испорака во транспортна компанија, станува возможно не само да се задржи својата позиција на пазарот на стоки и услуги, туку и да се оди напред.

Контролата на испорака во транспортна компанија е важна не само за внатрешната организација на работата. Доцната испорака, оштетувањето на стоката и другите проблеми што се појавуваат во оваа индустрија, исто така, треба да се рефлектираат во известувањето и сметководството со цел да се развијат стратегии за минимизирање на времето на трансакцијата и транспортните трошоци. Извршената евиденција за транспорт треба да ги опфати сите фактори, обезбедувајќи целосни информации.

Со оглед на тоа што се занимаваат со сметководство и контрола, компаниите за патен транспорт развиваат одредени модели за регулирање на состојбите, одржување на известување и проток на документи воопшто. Контролата и сметководството на испорака во камионска компанија помага да се контролираат куририте, положбата на стоката, времето на пристигнување, движењето на возилата. Постојат системи кои ја прикажуваат позицијата на транспортната единица во реално време, кои обезбедуваат континуирана комуникација со возачот. Ова исто така вклучува сметководство за потрошеното гориво, трошоците за поправка, казни за неиспорака (одложувања, оштетување или губење на парцела). Ги следи платите и на возачите и на другите вработени.

Одделенијата за транспортни компании одговорни за возилата, исто така, водат евиденција за нив, ја следат нивната состојба, пополнуваат соодветна документација (на пример, за абење и кинење), ја анализираат профитабилноста од користење на одредено возило во согласност со растојанието и пресметката на бензин за тоа. Овие информации се прикажани во сметководството за испорака за превозничката компанија. Сумирајќи ги резултатите од сметководството за одредени одделенија, добиваме податоци кои се заеднички за целото претпријатие. Благодарение на таквото сметководство, не се врши само контрола врз состојбата на возниот парк, туку и врз финансиите на самото претпријатие.

Како што можете да видите од погоре, сметководството не е лесно. Не секогаш специјалистите од одделот за сметководство кои водат евиденција на транспортните компании можат самостојно да ги обработуваат сите индикатори. Специјализирани програми кои вршат многу процеси автоматски доаѓаат на помош во такви работи. На пример, софтверот (софтверот) ќе изврши пресметка на индикатори за успешноста на испораката, компанијата, контролата за само неколку секунди. За споредба, едно лице би потрошило многу повеќе време веќе во фазата на собирање информации потребни за сметководство и пресметки.

Универзалниот сметководствен систем (УСУ) е софтверот - лидер во сметководството, известувањето и документацијата. Сметководствениот систем автоматизира голем број операции претходно извршени рачно. Идеален е за сметководство за испорака во транспортна компанија веќе поради фактот што неговата способност да се интегрира со опремата ви овозможува да ги добиете саканите индикатори од далечина, автоматски и онлајн.

Софтверот за курирска услуга ви овозможува лесно да се справите со широк спектар на задачи и да обработувате многу информации за нарачките.

Целосното сметководство на курирската услуга без проблеми и мака ќе го обезбеди софтверот на компанијата USU со одлична функционалност и многу дополнителни функции.

 • Видео од сметководство за испорака во транспортна компанија

Сметководството за испорака користејќи ја програмата USU ќе ви овозможи брзо да го следите исполнувањето на нарачките и оптимално да изградите курирска рута.

Курирската програма ќе ви овозможи да ги оптимизирате рутите за испорака и да заштедите време на патување, а со тоа да го зголемите профитот.

Компетентно извршената автоматизација за испорака ви овозможува да ја оптимизирате работата на куририте, заштедувајќи ресурси и пари.

Автоматизацијата на курирска услуга, вклучително и за малите бизниси, може да донесе значителен профит со оптимизирање на процесите на испорака и намалување на трошоците.

Ако компанијата бара сметководство за услуги за испорака, тогаш најдобро решение може да биде софтверот од USU, кој има напредна функционалност и широко известување.

Програмата за испорака на стоки ви овозможува брзо да го следите извршувањето на нарачките и во рамките на курирската служба и во логистиката помеѓу градовите.

Со оперативното сметководство за нарачки и општото сметководство во компанијата за испорака, програмата за испорака ќе помогне.

Следете ја испораката на стоки користејќи професионално решение од USU, кое има широка функционалност и известување.

Програмата за испорака ви овозможува да го следите исполнувањето на нарачките, како и да ги следите вкупните финансиски показатели за целата компанија.

Автоматска контрола на возилата во компанијата за испорака.

Нов пристап за сметководство за испорака во камионска компанија.

Брза комуникација со возачот. Способност да се промени испораката на рутата во движење.

Контрола на сите индикатори за вклучените возила. Следење на условите за одржување, условите за работа, работното време, времето на патување.

Удобен систем за следење на работното време на курирот, пресметување на неговата плата. Прикажување на сите работни информации на него (долг стаж, дејност, завршени задачи, плата, боледување, бонуси).

Практични бази на податоци за производи. Способност за лесно организирање податоци, наоѓање парцела во системот по број, производител, примач.

Книговодство и сметководство на транспортната компанија. Сметководствениот систем е погоден за компании од која било ориентација и големина. Во која било област се промовира вашиот бизнис, програмата ќе може да го оптимизира.

 • order

Сметководство за испорака во транспортна компанија

Поедноставување на контролата на влезните и излезните плаќања. Софтверот има вграден систем за известување кој ќе ви каже дека се ближи рокот на достасување, дека некој не платил на време.

Брзо формирање на извештаи за транспортна испорака на стоки. Приказ на сите релевантни индикатори. Способност да ги сортирате токму оние индикатори според кои сакате да изградите извештај.

Генерирање на рута во програмата, земајќи ги предвид сите постојки и дестинации.

Повеќекориснички интерфејс.

Заштита на вашиот профил и лични податоци.

Далечински пристап. Погодност е што на патот останува пристапот до потребните информации. Сè што ви треба е Интернет.

Преглед на ситуацијата во складиштето за испорака на транспорт, сметководство за движењето на производите во складот, следење на усогласеноста со условите за складирање што одговараат на описот на производот.

Обезбедување брза испорака, подобрување на следењето.

Лаконски обрасци за извештаи со логото на вашата транспортна организација. На формуларите се прикажуваат само оние ставки што се потребни за одредена тема.

Збир на индикатори за сите гаражи на моторни возила, за курири, одделенија и сл.