1. Развој на софтвер
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. сметководство на стоматолошка клиника
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 441
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

сметководство на стоматолошка клиника

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?сметководство на стоматолошка клиника - Слика од екранот на програмата

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

 • Видео на сметководство на стоматолошка клиника

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Choose language
 • order

Работата на стоматолошка клиника има потреба од добро сметководство и навремено управување со клиенти, стоматолози и администратори. Софтверот за сметководство на стоматолошката клиника е функционален сметководствен систем кој им помага и на администраторите и на главниот стоматолог. За да ја внесете апликацијата за сметководство за контрола на стоматолошката клиника, треба само да го напишете вашето корисничко име, заштитено со лична лозинка и да притиснете икона на работната површина на вашиот компјутер. Додадено на тоа, секој корисник на софтвер за сметководство на стоматолошка клиника има одредени права за пристап, со што се ограничува количината на податоци што корисникот ги гледа и користи. Автоматизацијата на стоматолошката клиника започнува со закажување на клиенти. Тука, членовите на персоналот ја користат програмата за сметководство на стоматолошката клиника за да закажат состанок со клиент. За да регистрирате пациент, треба да направите двоен клик на потребното време во табулаторот на неопходниот лекар во прозорецот за записи на стоматолошката клиника и да ги наведете услугите што може да се изберат од претходно конфигурираниот ценовник.

Сите информации се зачувуваат и можат да се уредуваат во апликацијата за стоматолошка клиника, земајќи ги предвид спецификите на вашата организација. Сметководствениот софтвер за контрола на стоматолошката клиника има дел „Извештаи“ што е многу корисен за раководителот на институцијата. Во овој дел од контролата на стоматолошката клиника, вие правите различни извештаи во контекст на кој било временски период. На пример, извештајот за обемот на продажбата покажува колку се потрошени за одредена постапка. Маркетинг извештајот ги рефлектира резултатите од рекламирањето. Извештајот за контрола на акциите покажува кои артикли наскоро ќе треба повторно да се порачаат за да се заврши вашиот магацин комплетен. Апликацијата за стоматолошка клиника не е погодна само за целиот медицински персонал, туку исто така ви овозможува да воспоставите односи со добавувачи на стоки, сопственици на имот и осигурителни компании. Можете да преземете бесплатна верзија на софтвер за сметководство за стоматолошка клиника од нашата веб-страница. Автоматизирајте ја вашата организација со помош на програмата за сметководство на стоматолошката клиника!

Контролата на резултатите и следењето на сите процеси е клуч за воспоставување ред во стоматолошката клиника. Растот на приходите и намалувањето на трошоците ќе станат случаен настан ако не ги следите резултатите. Сметководствената програма фаќа индикатори во сите контролни точки, ја гради динамиката на промените и причинско-последичните врски, а потоа ги прикажува обработените информации во форма на извештаи и препораки. Ова обезбедува постојаност на резултатите. Што се однесува до деловното скалирање - ова е нешто за што сонува секој менаџер на стоматолошка клиника. Замислете дека сте достигнале точка кога вашиот бизнис е премногу мал под сегашните услови. И проширувањето на вашиот бизнис има смисла само во формат на дополнителни продажни места. Го решивте проблемот со изнајмување, опрема и вработување вработени. Но, остануваат уште еден куп прашања: Како да ги обучите вработените, да им ги дадете сите информации и искуство што сте ги стекнале веќе? Како ја контролирате нивната работа? Како ги поставувате плановите и ги проверувате резултатите? Деловната автоматизација ги решава сите овие прашања.

Програмата за сметководство USU-Soft е изградена врз принципот на поделба на функциите - во зависност од улогата под која е најавен работникот. Постојат основни улоги („директор“, „администратор“, „стоматолог“), но покрај тоа вие може да креира улоги и сметки за други вработени во клиниката, како што се „Сметководител“, „Специјалист за маркетинг“, „Специјалист за снабдувачки синџири“ и така натаму. Улогата за најавување во сметководствената програма ја одредува професијата, која се поставува при креирање картичка и сметка (лозинка за најавување во сметководствената програма) за секој вработен. Значи, треба да ги пополните информациите за вработениот. Минималните потребни информации се име, презиме и професија. За да наведете професија, кликнете со десното копче на глувчето во полето „Избери професија“ и додадете опција од предложената листа (директориумот „Професија“ е веќе пополнет од нас во фазата на инсталација на сметководствената програма, но можете да ја уредувате). Ако вработен има неколку професии, нема потреба да создавате неколку картички. Доволно е да ги наведете сите негови / нејзини професии во една. За да го направите ова, кликнете со десното копче на глувчето на полето за професија и додадете опција од предложената листа.

Апликацијата има многу извештаи за да ја одрази состојбата на развојот на стоматолошката клиника. Извештајот „Паричен тек“ покажува приливи и одливи на готовина и ви овозможува да ги контролирате. Ако извештајот за готовина на денот е ист со извештајот генериран во сметководствената програма, можете со сигурност да кажете дека сите нарачки и плаќања се извршени преку сметководствената програма и може да им се верува на финансиските податоци.

Извештајот „Приходи по области на активност“ ви овозможува да видите колку пари внесуваат секоја област на клиниката и секој стоматолог. Можете исто така да ги користите за да ги следите долговите и аванси на пациентите, бројот на враќања, повторните третмани под гаранција, број на фактурирани услуги, платен износ и други важни финансиски мерила. Извештаите за состаноци ви помагаат да го следите времето на пациентот поминато во клиниката. Ова е многу важна група извештаи. Активната работа со нив ви овозможува да достигнете ново ниво на услуга и да ги подобрите перформансите на лекарите и администраторите, а со тоа да го зголемите профитот на клиниката. Извештајот „Оптоварување на лекарите“ покажува дали распоредот е креиран ефикасно, колку секој лекар е корисен за клиниката и кој лекар носи најмногу приходи.