1. Развој на софтвер
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. сметководство на стоматологија
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 416
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

сметководство на стоматологија

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?сметководство на стоматологија - Слика од екранот на програмата

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

 • Видео на сметководство на стоматологијата

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Choose language
 • order

Стоматологијата и стоматолошките клиники се отвораат насекаде. Секој од нив има своја листа на клиенти кои претпочитаат одредена институција во зависност од местото на работа, престојот и опсегот на обезбедени услуги, ценовната политика и многу други фактори. Сметководството на клиентите во стоматологијата е многу макотрпен и одзема многу време. Потребно е не само да се чуваат и ажурираат информациите за контакт навремено, туку да се следи медицинската историја на секој клиент, како и да се зачуваат многу документи за задолжително и внатрешно известување. Како што расте стоматологијата, заедно со производните процеси на стоматологијата, се подобрува и сметководството на клиенти на стоматолошкиот центар. За среќа, технолошкиот напредок и пазарот на медицински услуги секогаш оделе рака под рака. Стоматолозите сега можат да си дозволат да заборават на потребата да поминуваат многу време секој ден пополнувајќи разни форми и документи, рачно одржувајќи ги картичките на клиентите и нивната историја на медицината. Сега автоматските сметководствени системи за управување со стоматологија можат да го сторат тоа за нив. До денес, USU-Soft примената на сметководството на стоматологијата се покажа на најдобар начин. Забрзано го освојува пазарот на многу земји. Главната предност на примената на сметководството на стоматологијата во споредба со аналозите е неговиот висок квалитет, сигурност и лесна употреба.

Администраторите и асистентите обично се плаќаат според часовите што ги работат - часовите или смените. USU-Soft системот за сметководство на стоматологијата има функција за време и посетеност што му овозможува на менаџерот за стоматологија да води сметка кога вработените доаѓаат на работа и кога ја напуштаат работата. За да овозможите мерење на време, контактирајте го нашиот тим за техничка поддршка. Кога ќе го направите ова, мора веднаш да одлучите дали сакате да вклучите време и посетеност заедно со мерење на време. USU-Soft системот на сметководство на стоматологијата ви овозможува да процените различни видови задачи што вработените ги извршуваат на различни начини. Водењето на вашата амбулантска евиденција по електронски пат гарантира дека информациите за третманот на клиентот, целосно собрани на едно место, нема да се изгубат никаде, а проблемот со нечитлив ракопис од страна на стоматолозите е целосно решен. Лекарите-стоматолози на клиентот, како и главниот стоматолог на стоматологијата, кој има пристап до сите картички, секогаш ќе можат брзо да ги пронајдат информациите за кои се заинтересирани.

Чувајте дневник за третман на клиенти. По лекување на пациент, лекарот создава запис во дневникот за историја на пациентот за да внесе информации за претходниот состанок. Лекарот треба да ги специфицира забите со кои работел и да ги пополни полињата „Дијагноза“, „Compалби“, „Анамнеза“, „Цел“, „Третман“, „Препораки“ (доколку е потребно, можете да додадете други полиња или избришете ги непотребните). Историјата на случајот може да ја пополни не само стоматолог, туку и секој вработен на кого му е даден пристап за уредување на амбулантски записи на други вработени. Стандардно, лекар без ова право на пристап може да креира и уредува историја на случаи само за неговите / нејзините пациенти.

Повикувањето на пациенти е важен дел од работата на администраторот. Можете да напишете текстуална порака со информации за состанок во системот на сметководство за стоматологија и да ја испратите до група луѓе, а потоа да ги повикате оние пациенти кои не ја добиле пораката. Ова е корисно кога немате време да остварувате повици или стоматологијата има премногу пациенти. Кликнете на копчето „Испрати СМС“ над списокот на пациенти и потоа се појавува скокачки прозорец со целосен список на пораки кои чекаат да бидат испратени. Можете да ги видите пациентите чии пораки биле доставени и исто така можете да ги скриете за да ги видите оние на кои пораките не им биле доставени. Ако пациентот не го потврдил назначувањето, можете да го закажете закажаното или да го откажете состанокот директно во програмата за сметководство на стоматологијата. За брзо наоѓање картички за пациенти и нивно доделување во канцелариите на лекарите, одликите на сметководствената апликација се од голема помош. Десен-клик на посакуваниот ден во календарот и изберете „Печати ги сите списоци за состаноци на датум“. Азбучно сортирање се користи за брзо наоѓање на картичките во хартиената датотека по име; сортирањето по столици на стоматолог се користи за дистрибуција на картите по канцеларии, така што пациентот чие назначување е закажано во најрано време е на врвот на купот хартии.

Ако не чувате хартиени картички по азбучен ред, треба да ги промените опциите за печатење во списокот за состаноци за тој ден. За да го направите ова, вработен со улога на „Директор“ или друг вработен со дозвола за промена на обрасци на документи треба да оди во „Поставки“, „Шаблони за документи“, да пронајде „Назначувања: Пациенти од сите лекари за тој ден“ и да го смени сортирањето. по име до сортирање по број на медицинска евиденција или последен состанок.

Предностите на USU-Soft системот на сметководство на стоматологијата зборуваат сами за себе. Брзината на работа во вашата стоматологија сигурно ќе се забрза значително, како и точноста на работата и директната комуникација со клиентите. Сепак, ова не е сè. Откако ќе започнете да го користите системот за сметководство на стоматологијата, сигурно ќе добиете непосредни резултати. Сепак, по некое време може да почувствувате дека доволно ни верувате за да стекнеме дополнителни функции што можат да ја направат вашата стоматологија уште подобра! За да обезбедите совршено функционирање на вашата сметководствена програма, потребен ви е тим од специјализирани програмери кои ќе бидат подготвени да ви помогнат во сметководството кога ви треба. Како што веќе рековме, на сметководството ќе му се посвети должно внимание благодарение на нашата сметководствена програма!