1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за кредити долг
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 631
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU Software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство за кредити долг

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?Сметководство за кредити долг - Слика од екранот на програмата

Сметководството на кредитен долг во Софтверот на УСУ е во целосна согласност со сметководствената регулатива, која го дели долгот, во зависност од периодот на отплата на добиените заеми, според договорот, на долгорочен - периодот на отплата на долгот е повеќе од 12 месеци , и краткорочно, кога долгот мора да се плати пред истекот на годишниот период. Покрај тоа, сметководството на долг на добиените кредити е организирано не само од овие две категории, туку и од доверители и должници. Ова е одредено од статусот на организацијата што го инсталирала овој софтвер, што може да го користи секоја од страните во договорот за заем, иако, ако сметате, дека предмет на дискусија се добиените кредити и нивното сметководство, тоа значи дека ние зборуваат за претпријатието кое води евиденција за примените заеми.

Контролата врз тековниот долг на примените кредити е воспоставена во базата на податоци за заеми, каде што примените кредити ја формираат својата историја, почнувајќи од датумот на поднесување на апликацијата, неговото последователно одобрување и трансфер на средства на соодветната сметка, должнички трансакции со оглед на условите и износи што треба да се платат, плаќање на провизии и проценти. Секој добиен кредит има свое единствено „досие“ во оваа база на податоци со доделен статус што ја карактеризира моменталната состојба на долгот, а статусот, пак, се одредува според бојата, со која корисниците на програмата визуелно го следат исполнувањето на обврските да го отплати овој долг. Статусот на долг на добиениот заем има неколку статуси, вклучително и навремено плаќање според распоредот, кршење на роковите за плаќање, одложувања, пресметување на казните и други. Корисникот ги разликува статусите според нивниот степен на проблем, без да потроши време за отворање на секој документ за да се запознаат со статусот на долгот.

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

 • Видео за сметководство за кредити долг

Конфигурацијата на сметководството на долг на добиените заеми успешно исполнува една од нејзините главни задачи - заштедува време на персоналот и визуелизира индикатори за успешност за да се обезбеди брза проценка на работните процеси, што овозможува да се зголеми ефикасноста на процесите и продуктивноста на персоналот, профитабилноста на претпријатието, при истовремено организирање на информации за долг за примени кредити и структурирање на процедурите за сметководство. Инсталирањето на конфигурацијата за сметководство на долг на добиените заеми го спроведува инвеститорот, по што е обезбедена кратка презентација на сите софтверски можности, кои не се толку малку, што овозможува да се ослободи персоналот од извршување на многу дневни должности , првенствено од учество во сметководство и пресметки. Така, на овој начин автоматскиот систем за сметководство ќе ги спроведува овие постапки независно, обезбедувајќи му на претпријатието точност и брзина на обработка на податоците што треба да се запишат.

Покрај тоа, вработените веќе не се вклучени во формирањето на какви било документи. Конфигурацијата на сметководство за долг на примените кредити ги прави независно, слободно работејќи со податоците достапни во системот и банката на обрасци вградени во него, подготвени специјално за извршување на овие работи. Автоматско генерираната документација целосно одговара на сите барања, ги исполнува барањето и целта, ова се следи од информатичката и референтната база, исто така вградена во сметководствениот систем, каде што се собрани сите одредби, прописи, норми и стандарди, вклучително и изготвување на финансиски извештаи. Базата спроведува редовно следење на појавата на нови измени и дополнувања на постојните регулаторни документи, кои ги разгледуваат и прилагодуваат поставките во самиот систем за да се добие ажуриран резултат во пресметките и подготовката на документите. Достапноста на информациската и референтната база исто така обезбедува поставување на пресметката, што овозможува автоматски пресметки бидејќи секоја операција добива израз на вредност со оглед на утврдените стандарди во индустријата и презентирани во базата.


Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Choose language

Одговорноста на корисниците вклучува само една операција - навремено додавање на програмата на нивните читања добиена при извршување на работни задачи во рамките на надлежноста. Врз основа на нив, автоматскиот систем за сметководство спроведува непосредна повторна пресметка на тековните индикатори поврзани со добиената промена, обновувајќи го описот на тековниот процес, затоа е заинтересиран за навремено примање на примарни и тековни информации од корисниците, мотивирајќи ги активно учествуваат во постапката за внесување на податоци со автоматско пресметување на платите по стапка на корисник, имајќи го предвид обемот на работа регистриран во електронски дневници за работа. Во исто време, корисниците работат во лични електронски форми, информациите објавени во нив се означени со најава, која сите ја добиваат заедно со заштитна лозинка за да влезат во програмата со цел да се заштити доверливоста на официјалните информации, и затоа, носи лична одговорност за квалитетот на нивните податоци и навременоста на нивното внесување во системот.

Во прилог на основата на кредити, ЦРМ е претставена како база на клиенти, каде што е организирано сметководство за интеракција со нив, се составува детална историја на контакти од моментот на регистрација. Секое лично досие содржи лични податоци, контакти, архива на документи, фотографии и детален список на работата извршена според датумот - повици, писма, состаноци и издавање заем. ЦРМ исто така ги чува сите понуди дадени на клиентот, текстовите на испратените пошта, копии од лични документи и фотографија од веб-камерата се приложени.

 • order

Сметководство за кредити долг

За да се обезбеди надворешна интеракција, функциите на електронска комуникација во неколку формати - Viber, SMS, е-пошта, говорни повици, кои се користат за поддршка на испраќање и информирање. Клиентот се информира автоматски врз основа на датумите на достасување наведени во базата на податоци за кредитен долг. Постои потсетување за датумот и износот на плаќањето, известување за казна. Пораките се организираат за рекламни цели за промовирање на услуги и во различни формати, во зависност од избраната причина за поддршка на контактирање - индивидуално, во големи количини и од целната група.

Автоматско генерираната документација вклучува секаков вид на известување, вклучувајќи финансиски, сметководствени, статистички и задолжителни, стандардни договори и фактури. Кога правите кредитна апликација, програмата автоматски генерира договор за заем во MS Word со детали за клиентите вклучени во неа и одобрените услови за заем. Кога аплицирате за кредит, програмата автоматски ја пресметува исплатата со оглед на каматната стапка, го менува нејзиниот износ кога курсот варира, ако заемот е издаден во него. Автоматизираниот систем чува статистика за сите индикатори, вклучително и бројот на одобрени и одбиени апликации, што овозможува ефективно планирање. Врз основа на статистичко сметководство, се формира внатрешно известување со анализа и проценка на сите видови на работа, што овозможува да се подобри нивниот квалитет и да се обезбеди профитабилен раст.

Анализата на тековните индикатори ни овозможува да ја процениме активноста на клиентите во одреден период, побарувачката на заеми, ефикасноста на персоналот, отстапувањето од распоредот на отплата и главниот долг. Аналитичкото известување е претставено во пригодна и визуелна форма - табели, дијаграми и графикони кои ја визуелизираат важноста на секој индикатор во генерирање профит. Анализата на финансиските ресурси ви овозможува да го оцените квалитетот на кредитното портфолио, да ја одредите соодветноста на индивидуалните трошоци, да ги идентификувате непродуктивните трошоци на процесите и износот на долговите.

Инсталирањето на програмата го врши персоналот на Софтверот УСУ. Единствениот услов за дигитални уреди е оперативниот систем Виндоус. По инсталацијата, има презентација на можностите на апликацијата за сметководство на кредитни долгови.