1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Аналитичко сметководство на сточарство
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 89
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Аналитичко сметководство на сточарство

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Аналитичко сметководство на сточарство - Слика од екранот на програмата

Аналитичко сметководство на сточарство се врши на секоја фарма, со цел да се анализира развојот на активностите на претпријатието, неговиот раст и зголемување на профитот. Посебно внимание се посветува на аналитичкото сметководство во сточарството, поради фактот што секоја година е потребно, при поднесување одредени извештаи, да се пресмета идната добивка од пресметување на корпоративниот данок на компанијата. И, исто така, потребно е аналитичко сметководство на сточарство за да се утврди откупот на фуражни култури на постојните добавувачи, откако ќе се спроведе аналитичко сметководство, може да се утврдат снабдувачи кои се попрофитабилни во однос на сметководството и понудата. Спроведување на аналитичко сметководство за намалување на добитокот, можно е процентуално да се утврдат причините за намалувањето на добитокот, колку продажби биле извршени кај добиток, колку животни умреле од разни причини и затоа, преземе одредени мерки во сточарство.

Исто така, можете да извршите аналитичка пресметка за растот на бројот на добиток, имајќи ја предвид статистиката за додавање на добиток за потребниот период, откако добивте информации за стапката на наталитет. Аналитичката контрола на сточарството е прилично корисен процес на земјоделско земјиште бидејќи е можно значително да се промени стратегијата за различни процеси, а со тоа да се подобрат статистичките податоци за структурата на сточарството. За да се спроведе попрецизно аналитичко сметководство на добиток, потребно е да се користат можностите за модерна поддршка, што е програма USU Software развиена од наши специјалисти. Програмата е опремена со мулти-функционалност и целосна автоматизација на сите постојни процеси, за формирање аналитички информации за сточарството, вклучително и. Организацијата за аналитичко сметководство на сточарство ја спроведува управителот на фармата и управата на организацијата. Во програмата USU Software, покрај аналитичко сметководство, се формира и сметководствено управување, кое помага да се постави организација на работните процеси во сточарството. И, исто така, се спроведува финансиско сметководство, кое го воспоставува постојниот проток на документација со формирање на сите потребни извештаи, како до управата на организацијата, така и за обезбедување информации за даночните извештаи. Развиената мобилна апликација е водена од истите можности како и софтверот, но е попогодна затоа што во секое време можете да добиете какви било информации, да генерирате аналитички извештаи, за преглед и анализа, а исто така можете да го следите работниот капацитет на вработените во вашата организација . Мобилната верзија на софтверот USU е особено корисна за вработените кои често патуваат и имаат потреба од постојани информации. Сите гранки и оддели на организацијата ќе можат истовремено да работат во програмата, користејќи мрежна поддршка и Интернет. Одделенијата на компанијата започнуваат да комуницираат едни со други преку размена на информации, вработените можеби ќе можат подобро да ги извршуваат своите должности без грешки и неточности. Покрај главната активност, софтверот USU има многу дополнителни функции и можности, со кои ќе се запознаете во текот на процесот. Базата нема неуспеси во процесот на својата активност; кој било генериран документ може да се испрати за печатење. Со купување на софтвер USU на вашата организација, можете редовно да генерирате информации за аналитичко сметководство на сточарство и да го контролирате.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-06-17

Ова видео е на руски јазик. Сè уште не сме успеале да правиме видеа на други јазици.

Можете да додадете широк спектар на животни, птици, риби во програмата за одгледување, да ги наведете потребните информации за нив. Процесот на внесување информации за секој извештај за сточарство во базата на податоци ќе стане неопходен, забележувајќи ги неговите аналитички информации, возраста, тежината, потекло и другите податоци.

Beе можете да ги чувате потребните сметководствени податоци за односот на животните, додавајќи податоци за употребената храна за животни, забележувајќи ја нивната количина во магацините и исто така укажувајќи на нивното сметководство. Becomeе стане можно да се следат процесите на одгледување и молзење на сите животни, со податоци за количината на млеко, што укажува на работникот што го извршил процесот и на самото животно. Меѓу другите податоци, ќе биде можно да се соберат податоци за организаторите на натпреварот, со детални податоци за секое животно, утврдување на растојанието, брзината, наградата. Последователните ветеринарни прегледи на животни, ставајќи ги потребните податоци за тоа кој го извршил прегледот, исто така се под целосна контрола. Haveе имате комплетна база на податоци со податоци за извршено оплодување, раѓања што се случиле, што укажува на датумот на раѓање, висината и тежината на телето.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Демо верзијата можете да ја преземете бесплатно. И работете во програмата две недели. Некои информации веќе се вклучени таму за јасност.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.Во програмата, ќе можете да зачувате информации за намалување на бројот на животни, што укажува на причината за намалувањето на бројот, смртта или продажбата, сите информации ќе помогнат да се спроведе анализа за намалувањето на главата на добитокот. Со подготовка на важно известување, ќе имате информации за финансиските можности на вашата организација. Во програмата, можете да ги зачувате сите информации за ветеринарни прегледи на животни. Можете да ги зачувате сите информации за работните текови со добавувачите во софтверот, прегледувајќи ги аналитичките податоци на татковците и мајките. По завршувањето на процесот на молзење, можете да го споредите работниот капацитет на вашите вработени врз основа на количината на произведено млеко.

Во програмата, ќе зачувате податоци за достапната храна, ќе работите на зголемување на нивните сорти, ќе ги контролирате билансите во магацините и ќе извршите високо квалитетно сметководство. Theе можете да формирате апликации за прием на фуражни култури, кои останаа во најмало количество во магацините, за најпопуларните и најбараните позиции. Можете да зачувате информации за достапните фуражни култури во вашата програма, водејќи контрола над преголемите залихи. Со помош на базата на податоци, ќе имате информации за финансиските текови на организацијата, контролирајќи го приемот на средства и нивните трошоци.Нарачајте аналитичко сметководство за сточарство

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Аналитичко сметководство на сточарство

Beе можете да добивате информации за сите приходи на компанијата, со целосен пристап до динамиката на зголемување на профитабилноста. Специјална програма за развиената поставка создава копија од сите достапни информации во програмата, создавајќи копија, известувајќи ве за ова, без да го прекинувате работниот тек во организацијата. Програмата има модерен надворешен дизајн и со тоа има корисен ефект врз вработените во организацијата. Ако треба брзо да го започнете работниот процес, треба да користите увоз на информации или рачен пренос на податоци.