1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководствен систем во МФИ
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 907
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Сметководствен систем во МФИ

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Сметководствен систем во МФИ - Слика од екранот на програмата

МФИ вклучуваат компании кои вршат активности слични на банкарскиот систем, но помали во обем и регулирани со различни норми и закони. Како по правило, износот на издадените заеми е ограничен, а клиенти можат да бидат и правни лица и физички лица, кои од која било причина, не можат да користат банкарски услуги. МФИ се во состојба да издаваат средства навремено, со обезбедување на мал пакет документи, кои се разликуваат во флексибилноста при одржување на договорни договори. Денес, зголемената побарувачка на такви услуги е очигледна, затоа, бројот на компании кои обезбедуваат такви услуги расте. Но, за да се биде конкурентен бизнис, потребно е да се користат современи технологии на сметководствени активности. Сметководствениот систем на МФИ треба да биде автоматизиран. Ова е единствениот начин да бидете сигурни во квалитетот и релевантноста на добиените податоци, што значи дека какви било одлуки за управување може да бидат донесени на време.

Меѓу популарните софтверски платформи, постои една што ги исполнува сите критериуми потребни за да се обезбеди сметководство на МФИ, а тоа е софтверот USU. Не само што ги неутрализира негативните аспекти на ресурсите на трети страни, туку исто така обезбедува максимална удобност во процесот на работа. Апликацијата воспоставува сметководство во МФИ, значително го олеснува сметководството, го контролира издавањето на заеми, го презема целиот проток на документи, поставува известувања за клиенти за нови промоции и датуми на отплата на долг. Честопати ваквите МФИ треба да користат неколку посебни, различни програми кои немаат единствено поле за информации, но по воведувањето на софтверот USU, ова прашање ќе се реши бидејќи нудиме сеопфатна платформа за автоматизација. Таа води евиденција за роковите за плаќање даноци со обезбедување на потребната документација, која се пополнува автоматски.

Создадовме погодно опкружување за одржување, чување и размена на податоци помеѓу организационите единици и вработените, што, судејќи според повеќето прегледи, е клучен услов за автоматизиран систем. Унифицираното, централизирано управување со МФИ им помага на оддалечените оддели и мобилните членови на персоналот да имаат само ажурирани информации, што позитивно ќе влијае на перформансите поврзани со одржување на работните обврски и постигнување на целите. Софтвер УСУ дизајниран да обезбеди сметководство во МФИ дава повеќе можности за интеграција со надворешни апликации што се користат во секојдневната работа. Системот обезбедува достапност на алатки за поддршка и последователна конфигурација на кој било број на договори за заем, што се рефлектира во прегледите.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-06-17

Ова видео е на англиски јазик. Но, можете да се обидете да вклучите преводи на вашиот мајчин јазик.

Работата во сметководствениот систем на МФИ започнува со пополнување на делот „Референци“. Сите информации за постојните гранки, вработени и клиенти се внесуваат во базата на податоци. Тука се конфигурирани и алгоритми за утврдување на солвентност на апликантите, пресметување на каматните стапки на заемите, механизмите за пресметување на казните. Колку повнимателно се пополнува овој блок, толку побрзо и поправилно ќе се заврши целата работа. Главните активности се вршат во вториот дел од системот - "Модули", со посебни папки. На вработените не им е тешко да ја разберат целта и правилно да ја применат прв пат. За подобро сметководство на МФИ, клиентската база е осмислена на таков начин што секоја позиција содржи максимум информации, документи и претходната историја на интеракција, што во голема мера го поедноставува пребарувањето на потребните информации. Третиот, последен, но не помалку важен дел од софтверот на УСУ - „Извештаи“, кој е неопходен за поддршка на управувањето бидејќи тука можете да добиете општа слика за работите користејќи ажурирани податоци, што значи дека можете донесува продуктивни одлуки за развој на деловната активност на МФИ или прераспределба на финансиските текови.

Нашиот сметководствен систем е во состојба да спроведе персонализирана контрола на заемите на физички лица, избирајќи ги најдобрите опции за наплата на казни за задоцнето плаќање, автоматски пренесувајќи казни на колоната за деликвенции кога ќе се случи сметководството на МФИ. Прегледите, од кои многу се претставени на нашата веб-страница, укажуваат на тоа дека оваа опција се покажала како многу лесна. Доколку МФИ примени колатерал за заеми во форма на колатерал, тогаш ќе можеме да ги контролираме овие ресурси со автоматско приложување на соодветната документација на картичката на клиентот. Создадени се сите услови за подготовка на производи за заем, избор на најдобри начини за пренос на средства на заемопримачот и прилагодување на условите на веќе отворените договори. Во случај на направени измени, софтверот на МФИ автоматски создава нов распоред на плаќања, рефлектиран во новото известување.

Нашите специјалисти се погрижија да создадат услови за да обезбедат удобна работа не само локално, туку и во мобилен режим кога вработените треба да извршуваат активности надвор од канцеларијата. Со целата широка функционалност на софтверот USU, останува едноставно да се води деловна активност и флексибилно во поставките, за што сведочат многу позитивни критики на нашите клиенти. Во системот на сметководство на МФИ, постои опција за поставување обрасци за објавување, што ви овозможува да примените какви било форми на претходно дефинирани сметки. Употребата на претходно изработени обрасци помага значително да се намали времето на формирање на документација и издавање на заем. Исто така, вработените ќе имаат на располагање примероци на обрасци за казни и функција на автоматско нумерирање во системот на МФИ.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Демо верзијата можете да ја преземете бесплатно. И работете во програмата две недели. Некои информации веќе се вклучени таму за јасност.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.Софтверскиот систем може да се прилагоди на потребната шема на проток на документи во компанијата што издава заем. Отворен е за понатамошно проширување, администрација, прилагодување, што е многу полесно отколку во другите сметководствени системи на МФИ. Делот „Извештаи“ целосно ги задоволува потребите на дирекцијата за аналитички информации. Како резултат на имплементација на нашиот систем, добијте ефективна алатка која ви овозможува да ги доведете МФИ до единствен стандард и да го развивате вашиот бизнис според јасна стратегија!

Сметководствениот систем е дизајниран да ги олеснува активностите на МФИ при издавање заеми, што доведува до автоматизација на сите поврзани процеси, од разгледување на апликацијата до затворање на договорот. Бројни прегледи за нашата компанија ви овозможуваат да бидете убедени во веродостојноста на соработката со нас и квалитетот на развојот што го нудиме. Софтверот на МФИ формира заедничка база на информации што ви овозможува да извршите продуктивна работа и да добивате само релевантни податоци. Во заедничка база на податоци за сметководство, можно е да се постави сметководство на неколку организации и гранки, со различни видови оданочување и форми на сопственост.

Само-корекцијата на образецот на документација помага да се воспостави сметководство на МФИ. Повратните информации за софтверот USU ви овозможуваат да одлучите за конечниот избор на најдобра опција за да се обезбеди автоматизација. Сметководствениот систем има голем број алатки за анализа на финансиската состојба на МФИ. На располагање е навремено формирање на целиот пакет документи, нивно чување и печатење. Секој корисник има посебна сметка за вршење на работни обврски. Посебно управување со трошоците и профитот во рамките на целите, објавување до соодветните колони исто така се вклучени во системот.Нарачајте сметководствен систем во МФИ

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Сметководствен систем во МФИ

Сите наши клиенти, врз основа на резултатите од имплементацијата на софтверот, оставаат свои повратни информации и впечатоци, откако ќе ги прочитате, можете да ги проучите предностите на нашата конфигурација. Резервната копија на податоците и референтните бази на податоци се одвиваат во одредени периоди поставени од корисниците. Системот МФИ ја прави работата на вработените многу поудобна и полесна бидејќи рутинските операции за пополнување трудови и населби ќе одат во режим на автоматизација. Сметководствениот систем на МФИ ги пресметува каматните стапки, поволностите и казните. Апликацијата врши целосна повторна пресметка на новите услови за заем од моментот кога апликантот аплицира, повторно издавајќи го постојниот распоред.

Софтверот овозможува извршување на флексибилни деловни процеси и заеми за правни лица, физички лица, мали и средни бизниси. Следете ја работата на персоналот, запишувајќи ја секоја нивна постапка и регулирајте ги работните задачи. Врз основа на прегледите за нашата компанија, заклучуваме дека софтверот USU целосно ги автоматизира сите процеси на високо ниво. Лесен е за употреба, поради целосното прилагодување на клиентот и специфичните побарувања на компанијата. Пребарувањето, сортирањето, групирањето и филтрирањето во сметководствениот систем на МФИ се вршат брзо, поради добро осмислен механизам за наоѓање информации!