1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Анализа на производството и цената на добиточните производи
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 776
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Анализа на производството и цената на добиточните производи

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Анализа на производството и цената на добиточните производи - Слика од екранот на програмата

Анализата на производството и цената на добиточните производи е најважната задача со која се соочува финансиската страна на која било компанија поврзана со добиток. Овозможува да се формира нивото на цени на млекото, јајцата, месото на соодветно ниво, како и да се согледа рационалноста на нивните трошоци. Анализата во сточарството има посебна улога бидејќи нејзината главна цел е да ги намали трошоците за производство. Денес, пазарот на храна претставува главно хомогени производи. Меѓу нив не се само локалните производи, туку и производите од странско производство. Во услови на силна конкуренција, потребно е да се вклучи во анализа на добиток барем за да се намалат трошоците за производство на производи. На кратко, анализата вклучува проценка на трошоците за чување на добиток, плата на персоналот вклучен во ваквото производство, во врска со добивката добиена од продажба на производи.

Анализата на трошоците при одгледување добиток се врши за сите трошоци на производството. На прв поглед, оваа анализа изгледа едноставна. Но, во пракса, фармите честопати се соочуваат со проблеми во одредувањето на трошоците за секој процес, и ова директно влијае на профитабилноста и финансиската состојба на претпријатието. Ако во текот на ваквата анализа, најдете начини да ги намалите трошоците на време, можно е не само да ги доведете производите до пошироката публика на пазарот, туку и да избегнете банкрот.

На добитокот е потребна внимателна и внимателна анализа на индикаторите во сите области на работа за различни периоди на календар, за различни групи производи. Во случај на производи од добиток, цената може да биде различна. На пример, техничката анализа ги вклучува сите трошоци на технолошките процеси, производствените трошоци ги земаат предвид и трошоците за управување со фармата, а целосните или комерцијалните трошоци ги вклучуваат сите трошоци, вклучително и трошоците за продажба на производот. Анализата на цената на добиточните производи се заснова на јасна класификација. Ако сите трошоци се транспарентни и правилно класифицирани, групирани според различни критериуми, нема да биде тешко да се изврши аналитичка работа. Групирањето во анализата помага да се утврди што и во кој износ троши економијата на производство на своите производи, за да се утврди која е структурата на трошоците. Групираната анализа помага да се утврдат соодветните трошоци, како и да се согледаат слабите точки во производството или продажбата што треба да се оптимизираат.

Во добиточното производство, бројни ресурси се користат во производството на производи, и затоа анализата се смета за доста сложена. Шефот на претпријатието може да оди на два начина - тие можат или да ангажираат професионален аналитичар, но таквите услуги не се ефтини или спроведуваат специјализирана програма за автоматизација на анализи. Исто така, треба да се има предвид дека честопати ќе мора да прибегнувате кон услугите на таков специјалист бидејќи ситуацијата на пазарот постојано се менува. Втората опција е да ги искористите можностите на модерната автоматизација на софтверот. Специјално креираните програми помагаат да се изврши професионална анализа и да се водат евиденции не само во производството, туку и во сите други области на анализата на производите од фарма за добиток.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-06-17

Ова видео е на руски јазик. Сè уште не сме успеале да правиме видеа на други јазици.

Програмата создадена земајќи ги предвид спецификите на индустријата е развиена од специјалисти на тимот за развој на софтвер во УСУ има исто име - Софтвер УСУ. Овој напреден производ обезбедува високо квалитетна функционалност на сметководството и експертска анализа, информативно групирање на сите информации за трошоците и приходите во индустријата за добиток. Повеќето сметководствени програми се дизајнирани за универзална употреба и не се секогаш погодни во одредена индустрија, додека софтверот од УСУ е максимално прилагоден за земјоделството воопшто и за сточарството особено.

Програмата ќе ви помогне лесно да ги одредите трошоците и да најдете начини да ги намалите, ќе ја автоматизира распределбата на ресурсите, додека континуирано одржува финансиско сметководство и контрола, автоматизирање на работата со документи и ви овозможува реално да ја следите работата на персоналот -време. Сите трошоци се поделени на елементи и групи за кои нема да биде тешко да се разбере во која насока се движи производството и дали е успешно или не.

Софтверот УСУ има напредна функционалност - бројот на функции помага да се решат различни проблеми во работата на фарма за добиток. Системот е прилагодлив и може да се зголеми во различни големини на компанијата. Ова значи дека е лесно прилагодливо за потребите и карактеристиките на одредено производство. Ова е важен услов за оние фарми кои планираат да ја прошират и зголемат листата на производи.

Било кои фарми, и големи и мали, комплекси за добиток, живинарски фарми, инкубатори, фарми за обетки, бази за одгледување педигре и други претпријатија за сточарство, можат успешно да го користат системот од тимот за развој на софтвер во УСУ.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Демо верзијата можете да ја преземете бесплатно. И работете во програмата две недели. Некои информации веќе се вклучени таму за јасност.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.Програмата ви овозможува да водите евиденција и анализа за различни групи на информации, на пример, за различни раси и видови добиток, па дури и за секоја индивидуа одделно. Можете да регистрирате информации за крава или коњ, вклучително и нејзината боја, прекар и податоци за ветеринарна контрола. За секој жител на фармата, можете да видите детална статистика - бројот на приноси на млеко, трошоци за одржување и други информации што се важни за утврдување на цената на добиточните производи.

Софтверот USU ви овозможува да формирате индивидуален сооднос во системот за секое животно, ова помага детално да се процени нивото на потрошувачката на добиточна храна кога податоците се вклучени во цената на трошоците. Програмата ви овозможува автоматски да ги регистрирате сите приноси на млеко, производство на месо. За ова не треба да водите рачна евиденција. Системот на USU Software води евиденција за сите ветеринарни активности, како што се вакцинации, третмани и прегледи. За секоја единица за добиток, можете да добиете сеопфатни податоци за нејзиното здравје, за какви настани и од кого точно биле извршени во одредено време.

Програмата ви помага да ја земете предвид и репродукцијата и размножувањето. Софтвер УСУ, исто така, доаѓа до спасување во случај на смрт во сточарство. Llе ви помогне брзо да ја пронајдете причината за смртта на животните и брзо да преземете соодветни активности. Програмата ви овозможува да ги следите активностите на персоналот на фармата и производството. Llе покаже статистика и анализа на извршените смени, обемот на извршената работа за секој вработен. Овие податоци може да се искористат за да се создаде систем за мотивирање и наградување на најдобрите. Исто така, софтверот автоматски ги пресметува платите на оние кои работат во сточарство по парче стапка.

Софтверот ги следи процесите на складирање. Showе покаже какви било приходи и движења на добиточна храна, ветеринарни лекови за секоја страница за кој било период. Системот предвидува недостиг, и затоа навремено ја информира економската служба за потребата од набавка на одредени гасови или препарати, потрошен материјал или резервни делови за производство. Оваа апликација има удобен вграден распоредувач. Не само што ќе ви овозможи да направите планови и да планирате буџет, туку исто така ќе помогне да се предвидат, на пример, трошоците за добиточна храна за секоја единица за добиток. Со помош на таков организатор со можност за поставување контролни точки на време, можете да креирате работни распореди за вработените и да ја следите нивната имплементација во секоја фаза.Нарачајте анализа на производството и цената на производите од добиток

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Анализа на производството и цената на добиточните производи

Развојот на софтвер води евиденција за финансиски трансакции. Тој детално ги дели расходите и приходите во групи, анализата покажува каква оптимизација е потребна и како да се спроведе. Системот може автоматски да пресметува различни видови на трошоци, врз основа на анализа на индикатори за различни насоки. Нашата апликација може да се издаде како мобилна верзија, може да се интегрира со веб-страницата на вашата компанија, што ви овозможува да градите односи со клиенти и клиенти на иновативна основа. Интеграцијата со CCTV камери, магацин и малопродажна опрема овозможува сеопфатна контрола и подетална анализа. Менаџерот на вашата компанија ќе добие извештаи за сите области на производство, продажба, економија со фреквенцијата поставена од нив. Извештаите во форма на табеларни пресметки, графикони и графикони се поддржани од компаративни податоци од претходните периоди.

Програмата создава удобни и корисни бази на податоци со целосна историја на соработка со одреден клиент, снабдувач или купувач на производи на големо. Системот автоматски ги подготвува документите потребни за производство во сточарството. Со помош на софтверот, можете да извршувате СМС пошта, испраќање преку апликации за инстант месинџер, како и испраќање пораки по е-пошта во секое време без непотребни трошоци за рекламирање.

Со својата својствена мулти-функционалност, апликацијата има едноставен кориснички интерфејс и брз почеток. Секој корисник треба да може да го прилагоди дизајнот според нивниот вкус. Дури и оние вработени чие ниво на техничка обука е ниско, лесно можат да работат со програмата. Софтверот USU има мулти-кориснички интерфејс, и затоа истовремената работа на неколку корисници во системот никогаш не доведува до внатрешни грешки и дефекти. Сметките секогаш се заштитени со лозинка. Секој корисник добива пристап до податоците само по својата зона на овластување. Ова е важно за одржување на трговски тајни. Бесплатна демо-верзија може да се преземе од нашата официјална веб-страница. Инсталирањето на целосната верзија на програмата може да се изврши преку Интернет, и ова помага да заштедите многу време за сите вклучени страни.