1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за готови производи од добиток
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 313
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Сметководство за готови производи од добиток

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Сметководство за готови производи од добиток - Слика од екранот на програмата

Сметководството за готови производи од добиток е суштинска фаза во земјоделскиот бизнис. Со правилно структурирано сметководство, можете значително да го зголемите бројот на произведени производи и истовремено да ги намалите трошоците за чување на добиток и живина, како и трошоците за добиената стока. За управување со вакви задачи, потребно е да се воведат нови технологии во сметководството на сточарски производи, како и нова опрема и да се користат современи технолошки достигнувања. Сточарството како сложен економски сектор има потреба од нови методи за водење евиденција - автоматизирани.

Не е доволно само да се бројат готовите производи. За ефективно деловно однесување, важно е да се решат прашањата за организирање на соодветна контрола на квалитетот, како и да се создадат вистинските услови за складирање и обработка. Сточните производи секогаш мора да му бидат свежи на потрошувачот. Готовиот производ мора да им биде доставен на време на клиентите и придружуван од целата потребна документација, вклучително и ветеринарни сертификати и документација. Сите овие процеси се одговорни на производителот. И ќе биде полесно, побрзо и поефикасно да ги решите со автоматско сметководство.

Секој вид животински производ има свои карактеристики при сметководство на готови производи. На пример, при одгледување говедско говедо, мора да се земе предвид добивката - зголемување на масата на секое животно во добитокот. Членовите на персоналот треба редовно да ги мерат животните и да бележат податоци што помагаат да се предвидат количините на готовиот производ - месото, со голема точност. Одгледувањето млечни производи води евиденција за приносот на млеко. За фармата како целина и за секоја крава или коза, особено, се запишуваат количините на млеко подготвено за преработка и продажба. Во живинарската индустрија, јајцата се бројат - тие се бројат одделно по категорија и сорта. Одгледувачите на овци водат евиденција за волната и месото добиени од добиток, додека готовите производи исто така се сортираат без никаков проблем. Во таква гранка на производи од животинско потекло како што е пчеларството, се бележат пчелни колонии и количина на добиен мед.

Добро организирано сметководство на производ подготвен за продажба покажува подеми и падови, намалување или зголемување на динамиката. Таквите податоци помагаат да се најде суштината на проблемот, да се идентификуваат факторите што влијаеле на намалувањето на количината или квалитетот на производите. Со такво знаење, не е тешко да се најдат начини за решавање на овие проблеми.

Производите од одгледувачи на добиток одат во склад за готови производи и таму е важно да се обезбеди правилно прифаќање, документација, складирање адреса во согласност со барањата за рокот на траење на секој производ и продажбата. Исто така, треба да се евидентираат пратката на производи и нивната достава до потрошувачите. Правилно структурирани сметководствени активности ќе помогнат во оптимизирање на продажбата со цел да не се дозволи вишок на готови производи или недостиг на готови производи во магацинот.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Главен програмер кој учествуваше во дизајнирањето и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-04-18

Готовите производи од добиток се бројат и контролираат со рачни методи. Но, за оваа цел, ќе треба да пополните бројни извештаи, документација и сметководствени списанија. Само една ненамерна грешка во хартиените сметководствени форми доведува до неточна анализа и планирање, поголеми грешки што доведуваат до финансиски загуби. Затоа современите претприемачи и земјоделци се повеќе даваат предност на водење евиденција за готови производи од добиток со користење на информациони системи.

Развивачите на софтверот USU создадоа програма што е максимално прилагодена на потребите на сточарството. Во него, вие не само што точно и прецизно може да водите сметка за применото млеко, месо, волна, туку и да решите многу други итни проблеми, на пример, да извршите сметководство и анализа на финансиските текови, да ја автоматизирате работата на магацинот и да ја зголемите неговата безбедност, контрола на постапките на персоналот, планирање на буџет. Програмата го спасува персоналот на компанијата од потребата за пополнување обрасци и пишување извештаи. Сите документи важни за сметководство, извештаите се генерираат автоматски.

Софтверот покажува колку ефикасно се трошат ресурсите, како се одвиваат работите со продажбата на готови производи. Дури и ако продажбата остави многу да се посака, системот ќе помогне во ова - со негова помош можете да најдете нови клиенти, добавувачи, да изградите уникатен систем на односи со нив. Софтверот помага да се пресметаат трошоците на производите врз основа на нивните првични податоци - квалитет, одделение и група на производи. Програмата ја пресметува цената за секој производ од животинско потекло и покажува од кои елементи се формирала. Ова ви помага брзо да ги пронајдете најдобрите услови за сметководство, менувајќи кои активности ги намалуваат трошоците за производство на готов производ. Менаџерот ќе може да прима од софтверот искрени и сигурни информации не само за производите подготвени за продажба, туку и за фазите на нивното производство.

Програмата што ја нудат нашите експерти може лесно да се прилагоди на потребите на одредена фарма. Ако менаџерот планира да ги прошири или воведе линиите на нови производи, тогаш програмата нема да создаде системски ограничувања за него - може да се зголеми до големината на секое претпријатие и може да ги задоволи потребите на малите фирми и големите претпријатија, кои мали компании може да стане со текот на времето со соодветно професионално сметководство.

Со сето ова, програмата има јасен интерфејс и брз почеток во рамките на системот. Со малку воведна обука на персоналот, таа може лесно да ја совладаат сите вработени во претпријатието за фарма на животни. Кога повеќе корисници работат истовремено, нема прекин поради мулти-кориснички интерфејс.


Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.

Choose language

Програмата ќе изврши правилно и брзо обединување на различни делови на фармата, производствени блокови, поделби на компаниите во една корпоративна информациска мрежа. За секој оддел, раководителот ќе може да води евиденција за готови производи, како и да ги контролира сите други процеси. Размената на информации помеѓу вработените станува брза, дури и ако поделбите на фармата се наоѓаат далеку едни од други.

Софтверот ви овозможува да ги земете предвид готовите производи од добиток од различни групи - имиња, датум на производство, одделение, категорија, тежина, цена, цена, рок на траење и други параметри. Нашата апликација ја покажува статистиката за добивање производи од секоја индивидуа од добитокот. Може да се процени приносот на млеко по крава или тежина на волна по овца. Ова помага во решавање на проблеми со продуктивноста со примена на индивидуален пристап кон хранење, грижа и лекување на животни. Регистрацијата на готови производи од добиток треба да се изврши автоматски. Улогата на персоналот во ова прашање е минимална, и затоа податоците секогаш ќе бидат веродостојни.

Ветеринарниот план мора секогаш да се спроведува на време. Софтверот УСУ им покажува на специјалистите кога и кои животни бараат вакцинација, прегледи, анализи или третмани. За секое животно, системот обезбедува комплетен список на сите извршени ветеринарни активности.

Системот автоматски ќе води евиденција и регистрација на потомството и загубата кај добитокот. Менаџерот во секое време ќе може да добие точни информации за бројот на грла на добиток, земајќи ги предвид родените и готовите.

USU Software ги олеснува проблемите со евиденцијата на персоналот. Collectе собере и ќе му обезбеди на управата целосна статистика за секој вработен, ќе покаже колку е ефикасен и корисен работникот. Врз основа на ваквите податоци, најдоброто може да биде разумно наградено, најлошото - не помалку разумно казнето. За оние кои работат во индустријата за производи од животинско потекло под услови по парче, софтверот може автоматски да ги пресметува платите.Нарачајте сметководство за готови производи од добиток

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Сметководство за готови производи од добиток

Контролата на магацинот станува автоматизирана. Потврдите за потрошен материјал и производи од животинско потекло што се готови и подготвени за продажба ќе се регистрираат автоматски. Сите движења на производите се прикажуваат веднаш во статистиката, ова ја олеснува проценката на билансите и усогласувањето на залихите. Системот обезбедува алатки за стратегиско трошење на ресурсите и предупредува на можен недостиг на производи, нудејќи навремено надополнување на залихите.

Оваа програма има уникатен вграден временски ориентиран распоредувач. Тоа помага да се изврши какво било планирање, да се постават пресвртници и да се земат предвид средните резултати во постигнувањето на целите. Софтверот УСУ ќе води евиденција за сите финансиски приходи и расходи, како и ќе ги прикажува деталите и карактеристиките на финансиските текови, помагајќи му на лидерот да види начини за оптимизирање на трошоците на компанијата. Системот покажува кои видови производи на организацијата се најбарани. Ова помага правилно да се планира производната работа, да се спроведува рекламирање и маркетинг.

Системот може лесно да се интегрира со современи комуникациски објекти и опрема - со телефонија, веб-страници, CCTV камери, трговија и опрема за складирање. Ова помага да се водат евиденции за готови производи, да се обележуваат, да се печатат етикети, а исто така помага да се градат силни односи со партнерите на континуирана основа.

Програмата создава значајни бази на податоци на клиенти, партнери и добавувачи. Тие ќе вклучуваат информации за реквизитите, информации за контакт, како и целата историја на соработка.

Развиени се специјални мобилни апликации за вработените и редовните партнери, како и менаџерите со какво било искуство. Сметките се безбедно заштитени со лозинка. Секој вработен добива пристап до информации во системот само во согласност со неговата област на надлежност. Оваа мерка помага да се задржат безбедносните деловни тајни. Бесплатна демо верзија на сметководствената апликација може да се преземе од нашата официјална веб-страница.