1. Развој на софтвер
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за диспечер
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 163
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU Software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство за диспечер

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?Сметководство за диспечер - Слика од екранот на програмата

Успешното управување со товарниот превоз директно зависи од ефикасноста на испраќањето, од навремено и навремено ажурирање на користените информации и од јасна организација на координацијата на транспортот. За да се реши овој проблем, потребно е да се користат технологиите на соодветниот софтвер. Програмата за сметководство за диспечери за товари, развиена од специјалисти на USU-Soft, обезбедува комплетен сет на алатки за следење на набавките и техничката состојба на транспортот, а исто така ви овозможува да ги систематизирате сите оперативни и производствени процеси на логистичка компанија. Програмата за сметководство USU-Soft за диспечери ги има сите можности да ја направи вашата работа што е можно поефикасна и поудобна, бидејќи има многу корисни функции: автоматизација на работниот тек, населби и операции, бесплатни услуги на внатрешни и надворешни комуникации, интуитивен интерфејс и едноставна структура. Во исто време, компјутерскиот сметководствен систем создаден од нас навистина се разликува по својата разноврсност. Во него можете да управувате со залихите и залихите на магацини, да планирате превоз и да подготвите распоред за производство на возила, да ја регулирате потрошувачката на гориво и енергетски ресурси, да работите на промовирање услуги на пазарот и активно привлекување клиенти, да извршите ревизија на персоналот и многу повеќе. Нашиот диспечерски софтвер за сметководство за товарен превоз има флексибилни поставки, така што конфигурацијата на сметководствениот софтвер ќе ги земе предвид особеностите и барањата на секоја компанија.

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

 • Видео за сметководство за диспечер

Работејќи во сметководствената програма USU-Soft диспечери, диспечерите го следат напредокот на секоја фаза на товарен превоз, ги обележуваат поминатите фази, ги споредуваат реалните и планираните километражи за тој ден, се пресметува преостанатата километража и се предвидува проценетото време на пристигнување на дестинација. За да се осигури дека секоја пратка е доставена на време, вашите вработени се во можност да ги променат рутите за превоз во реално време, да ги консолидираат пратките и да работат на оптимизација на маршрутата И ова е само дел од можностите што ги нуди програмата на нашата диспечери за сметководствена контрола. Диспечерот за превоз ќе внесе податоци за трошоците направени за време на испораката со цел да го контролира приемот на документи од возачите со кои се потврдуваат трошоците. Благодарение на ова, можете да ја проверите оправданоста на трошоците во секое време. Покрај тоа, диспечерите имаат пристап да ја контролираат техничката состојба на користените возила и да одржуваат детална база на податоци за целата флота на возила.


Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Choose language

Лаконската структура на програмата за сметководствена контрола на диспечерите има три главни делови, од кои секоја извршува специфични функции. Делот Директориуми е универзална база на податоци што е формирана од корисници. Каталозите, кои можат да се ажурираат доколку е потребно, содржат различни категории на информации: видови логистички услуги, дизајнирани рути и летови, номенклатура на стоки и материјали, гранки и магацини, предмети за сметководство на трошоци и приходи, благајни и банка сметки. Делот Модули е неопходен за организирање на различни области на работа. Во него, вработените регистрираат налози за превоз, ги пресметуваат трошоците потребни за нејзино спроведување и ја одредуваат цената на услугите за превоз, ја развиваат најсоодветната рута и го назначуваат соодветниот лет. Контролата на диспечерот за транспорт, следењето на движењето на средствата, одржувањето на евиденцијата на магацинот и развојот на маркетинг стратегиите исто така се вршат тука. Вашите вработени користат алатки како што се инка за продажба и анализа на ефективноста на средствата за промоција што ги испраќаат нашите диспечери; програма за квалитетно сметководство предвидува диспечер за товар. Телефонијата и услугите за е-пошта се исто така бесплатни. Делот Извештаи ви овозможува да преземате извештаи за финансии и управување со цел да извршите сеопфатна анализа на индикаторите за профит, профитабилност, приходи и трошоци.

 • order

Сметководство за диспечер

Динамиката и структурните промени на финансиските резултати ќе бидат претставени во визуелни табели, графикони и дијаграми, додека генерирањето извештаи во програмата на диспечери за сметководствена контрола ќе трае минимално време. Така, софтверот ги има сите карактеристики и широки можности за оптимизација на процесите што треба да ги има ефективната сметководствена програма на диспечерите. Можете да преземете бесплатна демо-верзија на софтверот на оваа страница по описот на производот. Управувањето со транспортот ќе стане поефикасно заради формирање распоред за најблиски испораки во контекст на клиенти и однапред подготвување на транспортот за исполнување на нарачките. Специјалистите на вашата компанија ќе внесат информации за регистарските таблички, брендовите и другите карактеристики на возилата, нивните сопственици и сродни документи. Системот за контрола на испраќање на транспорт ги известува одговорните вработени за потребата од спроведување на одржување на одредено возило. По испораката на стоки и товар, сите напредни плаќања добиени од клиенти се евидентираат во базата на нарачки со цел навремено да се регулираат прашањата што се појавуваат Покрај тоа, благодарение на информативната транспарентност на сметководствениот систем, ќе имате пристап до следење на паричните текови и финансиските перформанси, додека финансиските податоци на сите гранки ќе бидат консолидирани во еден извор.

Регулирање на количините на потрошувачка на горива и мазива се врши преку регистрација и издавање картички за гориво на возачите, за кои се утврдени границите на потрошувачката на гориво. Исто така, диспечерите формираат патокази, кои ја опишуваат рутата и списокот на трошоци. Електронскиот систем за одобрување на нарачки ги известува корисниците за пристигнувањето на нови задачи и ви овозможува да давате коментари и да проверите колку време поминало на нивното завршување. Во модулот CRM (Менаџмент на односи со клиенти), менаџерите на клиенти се во можност да користат такви бесплатни алатки како продажна инка, пренамена и регистрација на причините за одбивање на нарачки. Во базата на податоци за визуелни нарачки, секоја испорака има свој специфичен статус и боја, што во голема мера ја поедноставува работата на испраќање, следење на фазата на испорака и информирање на клиентите. Проценка на ефективноста на користените рекламни кампањи ви овозможува да ги одредите средствата за промоција кои се најпогодни за активно привлекување нови клиенти. Благодарение на анализата на куповната моќ, можете да креирате понуди за конкурентни цени, да креирате ценовници и каталози на услуги и да ги испратите по е-пошта.

Аналитичката функционалност на сметководствената програма помага да се следи тековната финансиска состојба на компанијата и да се одредат најпрофитабилните области за понатамошен развој на бизнисот. Евалуацијата на изводливоста на трошоците открива неразумни трошоци, ги оптимизира трошоците и ја зголемува профитабилноста на активностите. Потребната документација за испраќање ќе биде навремено генерирана и отпечатена на стандарден образец.