1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за трошоците и родот на добиток
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 511
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Сметководство за трошоците и родот на добиток

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Сметководство за трошоците и родот на добиток - Слика од екранот на програмата

Сметководството за трошоците и родот на добиточните производи се врши според одобрените форми на стандарди за документација. Документите се различни и има многу форми, треба да се забележи. Врз основа на нив, се прават уписи во сметководствените регистри. Во модерно големо претпријатие, овие документи и регистри, во најголем дел, се чуваат во дигитална форма. Во сметководството на трошоците кај добиточните производи, постојат три главни категории. Првиот ги вклучува трошоците за добиточни производи, полу-готови производи од добиток, принос на добиточна храна и потрошен материјал, кои се целосно искористени во производните процеси. Таквите трошоци се вклучени во сметководствените процедури според различна документација и фактури. Вториот ги вклучува трошоците за работните инструменти, како што се опрема за сметководство, технички уреди, кои се претставени и во сметководствената документација. И, конечно, компанијата извршува сметководство и управување со работните трошоци во согласност со временскиот лист, платниот список, разни налози за деловни работи и екипирање. Документите за сметководство и управување со приносот на добиточни производи вклучуваат списанија за приноси на млеко, потомци на животни, акти за пренесување животни во друга возрасна група, заминување како резултат на колење или смрт.

Можно е дека на малите фарми сите овие записи сè уште се чуваат едноставно на хартија. Сепак, за големите комплекси на добиток, каде што добитокот брои стотици животни, се користат механички линии за молзење и дистрибуција на добиточна храна, преработка на суровини и производство на месо и млечни производи, компјутерскиот систем за контрола е клучен за непрекинат проток на работа.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-05-23

USU Software е уникатен производ што ги исполнува сите барања за најефикасната програма за сметководство на добиток. Сточарските претпријатија од која било големина и специјализација, како што се фабрики за размножување, мали фирми, фарми за гоење, големи производни комплекси итн. Можат подеднакво, и успешно да користат програма што обезбедува истовремено сметководство за повеќе контролни точки. Сметководството за трошоците и приносот на добиточните производи може да се води и одделно за секоја единица, како што се експериментално место, стадо, производна линија итн., И во резиме форма за претпријатието како целина. Корисничкиот интерфејс на софтверот USU е добро организиран и не предизвикува потешкотии во процесот на негово совладување. Примероци и обрасци на документи за сметководство на трошоците за производство и приносот на готови производи, сметководствени форми и табели беа развиени од професионални дизајнери.

Програмирачките табеларни пресметки ви овозможуваат да направите проценки на трошоците за секој вид на производ, автоматски да се пресметуваат повторно во случај на промени во цените на суровините, полупроизводите и сл. Нарачки за набавка на храна, податоци за приносот на производите од производните линии, извештаите за залихите на магацини и сл. се акумулираат во единствена централизирана база на податоци. Користејќи ги насобраните статистички информации, специјалистите на компанијата можат да ги пресметаат стапките на потрошувачка на суровини, добиточна храна, полупроизводи, биланси на акции, да ја испланираат работата на услугата за снабдување и производните линии. Податоците за приносот се користат и за развој и прилагодување на плановите за производство, собирање нарачки и нивно доставување до клиентите итн. Вградените алатки за сметководство му овозможуваат на раководството на фармата брзо да добива информации за готовински приходи, итни трошоци, порамнувања со добавувачи и буџет , динамиката на приходите и расходите во даден период итн.


Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.

Choose language

Софтверот USU обезбедува автоматизација на секојдневните активности и сметководство во компанијата за животни, оптимизација на трошоците и намалување на оперативните трошоци што влијаат на цената на трошоците, зголемувајќи ја профитабилноста на бизнисот како целина. Сметководството на трошоците и приносот на производи од добиток во рамките на софтверот USU се врши според формуларите на документи одобрени за индустријата и во согласност со правилата за сметководство. Програмата ги исполнува сите барања на законодавството што регулира одредено сточарство, како и современите ИТ стандарди.

Поставките се прават земајќи ги предвид спецификите на клиентот, внатрешните норми и принципите на претпријатието. Повторувачките трошоци се пресметуваат и се објавуваат на сметководствените ставки автоматски. Приносот на готови производи се бележи дневно според примарните документи. Голем број контролни точки на кои програмата ги евидентира трошоците и приносите на добиточните производи не влијаат на ефикасноста на системот.Нарачајте сметководство за трошоците и приносот на добиток

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Сметководство за трошоците и родот на добиток

За секој производ се поставува автоматски пресметана проценка на трошоците. Во случај на промена на трошоците за суровини, полупроизводи, добиточна храна итн., Поради зголемување на продажните цени или други причини, пресметките се пресметуваат од програмата независно. Вградената форма ги пресметува трошоците за производство на излез од местата за производство. Нарачките за сточарските производи на фармата се чуваат во единствена база на податоци.

Работата на магацинот е оптимизирана како резултат на интеграција на разни технички уреди, како што се скенери со бар-кодови, електронски ваги, терминали за собирање податоци и сл., Кои обезбедуваат брзо ракување со товарот, внимателна контрола на влезот, онлајн попис на билансите, управување со прометот на залихите што го намалува складирањето трошоци и штета од стоки со истечен рок на траење, поставување извештаи за тековните состојби за даден датум. Автоматизацијата на деловните процеси и сметководството ви овозможува ефикасно да ја испланирате работата на услугата за снабдување и производство, да ги одредите стапките на потрошувачка на суровини, добиточна храна и материјали, да организирате нарачки и да развивате оптимални патишта за транспорт кога производите ќе бидат доставени до потрошувачите.

Формирање и печатење на стандардни документи, листови со трошоци, излезни списанија, обрасци за нарачки, фактури и сл. Се врши од системот автоматски. Вградениот распоред обезбедува можност за програмирање на параметрите и термините за подготовка на аналитички извештаи поставени зачестеноста на резервната копија, итн. Алатките за сметководство обезбедуваат прием на оперативни извештаи за приемот на плаќања, порамнувања со добавувачи, плаќања во буџетот, запишува- надвор од тековните трошоци итн.