1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за парични заеми
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 264
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Сметководство за парични заеми

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Сметководство за парични заеми - Слика од екранот на програмата

Сметководството на паричните заеми во софтверот УСУ се врши во тековниот режим на време. Кога има промени во монетарните кредити што подлежат на сметководство, сите индикатори поврзани со таквите промени веднаш се менуваат, а времето за спроведување на поврзаните промени е дел од секундата. Паричните заеми имаат промени во нивната состојба по следниот редослед: навремена отплата, доцнење на плаќањето, формирање на долг, пресметка на камата, отплата на долг и камата и други. Веднаш штом ќе се случи едно од горенаведените, постојните индикатори автоматски се пресметуваат, кои одговараат на претходната состојба на парични заеми, пред нивниот нов натпревар.

Водењето евиденција за заемите, како автоматизиран процес, не зазема многу време и напор за персоналот да ги сервисира и одржува паричните заеми бидејќи самата програма ги извршува повеќето операции за одржување парични заеми, ослободување на персоналот од нив и, со тоа, намалување на трошоците за работна сила на претпријатието и заедно со нив неговите трошоци за персонал. Водењето евиденција за паричните заеми се состои од одржување база на податоци, која се формира како што се појавува следниот паричен заем, додека основата е функционално сама вклучена во одржување. Должностите на персоналот вклучуваат само внесување на податоци, специфицирајќи ги параметрите за составување примерок на клиенти со парични кредити, што се користи при подготовка на разни пораки, практикувани од вработените во претпријатието и автоматски испратени од самата конфигурација за водење на сметководство на парични кредити.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-05-30

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

Таквите автоматски испраќања се вршат според списокот на претплатници составени од конфигурацијата за да водат евиденција независно, следејќи ги наведените параметри на паричните кредити. На пример, оние заеми што се погодни за периодот на отплата спаѓаат во автоматската дистрибуција. Известување ќе биде испратено со потсетување, доколку има заеми во готовина врзани за валутата и отплатени во национални пари, тогаш кога ќе се промени курсот, ќе се испрати автоматско известување за промената на износот на следната уплата. Доколку има задоцнување во готовински заеми, софтверот за сметководство автоматски ќе генерира и испраќа порака за присуство на долг и пресметување на казните. Во овој случај, учеството на персоналот во сметководството е минимизирано бидејќи софтверот независно се справува со таквото одржување. Покрај тоа, за организирање на пошта, подготвен е збир на текстуални обрасци за сите случаи на контактирање со клиенти, така што испраќањето може да се автоматизира и од сметководствената програма.

Потребна е вклученост на персоналот кога испраќањето пораки е насочено кон решавање на маркетинг проблеми. Тука, менаџерите ги поставуваат критериумите за избор за да соберат список на претплатници кои треба да ги примаат овие пораки, според претпријатието. Потоа, конфигурацијата за водење евиденција за парични заеми формира список на целни претплатници, со исклучок на оние што претходно одбија да добиваат информации за рекламирање, што нужно се забележува во клиентската база. Таквите информации доаѓаат до неа кога регистрирате клиент во програмата и понатаму комуницирате.


Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.

Кој е преведувачот?

Хоило Роман

Главен програмер кој учествуваше во преводот на овој софтвер на различни јазици.

Choose language

Задачата на персоналот да обезбеди сметководство на парични заеми вклучува регистрација на клиенти во базата на податоци, внесување лични и контакт информации, додавање копии на документи за лична карта, фотографирање на клиентот со снимање веб-камера, внесување информации од кои извори на информации клиентот дознал за компанијата услуги и договор дали да примате маркетинг комуникации. Од овие податоци, на крајот на периодот, ќе се состави извештај за маркетинг со анализа на рекламни страници вклучени во промоција на финансиски услуги и проценка на нивната ефикасност според разликата помеѓу трошоците на страницата и добиената добивка од тоа се должи на новите клиенти кои дојдоа од таму. Ова ви овозможува да заштедите пари со негирање на непродуктивни страници и поддршка на оние што го даваат потребниот наплив на интерес.

За да организираат пошта и автоматски да ги информираат заемопримачите, тие користат електронска комуникација во неколку форми, кои се гласовен автоматски повик, Viber, е-пошта, СМС, додека самото испраќање се врши директно од клиентската база со користење на контактите претставени во него. Сите текстови се зачувуваат во личните досиеја на клиенти, за да се избегне дупликат известување. Исто така, се подготвува извештај за бројот на испратени пошта, достигнати претплатници, нивните категории и квалитетот на повратните информации, што се одредува според бројот на нови заеми за пари и барањата. Како што следува од описот, се води сметководство за сè - сметководство на клиенти, сметководство на парични заеми, сметководство на персонал, сметководство на рочност, сметководство на девизниот курс, сметководство на долгови, сметководство на средства издадени за парични заеми, сметководство на рекламирање , и многу други. И за секој вид сметководство, компанијата добива извештај составен на крајот на периодот, со анализа на овој вид активност во однос на трошоците и профитот. Ваквите извештаи се најдобрата алатка во спроведувањето финансиски активности, бидејќи даваат можност да ги најдете вашите тесни грла во работата со клиенти и да ги идентификувате трендовите во динамиката на индикаторите.Нарачајте сметководство за заеми за пари

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Сметководство за парични заеми

Работата на секој корисник во системот е ограничена со должности и надлежности. Пристапот до информациите за услугите се врши со лична најава и лозинка. Безбедносните кодови му даваат пристап на корисникот само до информациите потребни за извршување на високо квалитетна работа, така што се чува доверливоста на информациите за услугата. Зачувувањето на информациите за услугата ги поддржува нивните редовни резервни копии, со што се стартува распоредувачот на задачи, кој е одговорен за извршување на целата закажана работа.

Програмата нема претплата, што ја прави да се издвојува од базенот на слични системи. Трошокот се одредува според составот на функциите и услугите и тие можат да бидат дополнети со нови. Инсталирањето на програмата го вршат вработените во софтверот USU со помош на далечински пристап преку Интернет врска. По завршувањето на работата, има кратка мастер класа за корисниците.

Ако финансиска институција има оддалечени филијали, канцеларии, нивната работа е вклучена во целокупната активност заради функционирање на единствен информативен простор. Таков информативен простор функционира кога има Интернет-врска и има далечински управувач, додека со локален пристап Интернетот не е потребен. За време на функционирањето на единствен информативен простор, се забележува поделба на правата. Секој оддел ги гледа само своите информации и матичната компанија гледа сè.

Корисниците работат во лични електронски форми и во нив ги регистрираат нивните операции извршени во рамките на задачите и врз основа на обемот на платите. Програмата автоматски ги подготвува сите потребни документи кога аплицирате за заем за пари, вклучувајќи договори, безбедносен билет, налози за готовина и сертификати за прифаќање. Автоматско генерираната документација исто така вклучува финансиски извештаи, сите фактури, задолжително известување на регулаторот и статистичко известување за индустријата. Ако некоја организација користи маркетинг алатки за промовирање услуги, извештај на крајот од периодот ќе покаже кои од нив биле најефикасни, а кои не. Редовната анализа на активностите ви овозможува да ги идентификувате непродуктивните трошоци, да ја процените соодветноста на одделните ставки на трошоците, да го разјасните отстапувањето помеѓу планот и фактот. Извештаите се собрани во удобен формат. Ова се табели, графикони, дијаграми со целосна визуелизација на значењето на секој индикатор и учеството на неговото учество во формирањето на профит. Програмата е лесно компатибилна со модерна опрема, вклучувајќи демонстрација и магацин, подобрување на квалитетот на контролата над работните операции и услугата за клиенти.