1. USU
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство и регистрација на товарни листови
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 928
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: Бизнис автоматизација

Сметководство и регистрација на товарни листови

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?

Доколку сакате да се запознаете со програмата, најбрзиот начин е прво да го погледнете целосното видео, а потоа да ја преземете бесплатната демо верзија и сами да работите со неа. Доколку е потребно, побарајте презентација од техничка поддршка или прочитајте ги упатствата.Сметководство и регистрација на товарни листови - Слика од екранот на програмата

Кога претприемачите ќе решат да започнат сопствен бизнис, каде што главната или придружната алатка ќе биде автомобил, транспорт на материјални вредности, тогаш прашањето како да се води евиденција и регистрација на товарни листови се наметнува едно од првите, бидејќи точноста на пресметувањето на трошоците за горива и мазива и работата на опремата зависи од исправноста на овој документ. За логистичките центри или услугите за испорака, транспортот станува главна ставка на трошоци, па занемарувањето на сметководството и подготовката на документацијата воопшто не е разумно и дефинитивно ќе доведе до финансиски загуби. Испратниците мора да им бидат издадени на возачите пред почетокот на патувањето и да ги наведат средствата што имаат право на транспорт, таму се наведени и рутата и техничките параметри на товарот. По завршувањето на задачата, овој лист се предава на одделот за логистика или сметководство, каде што се веќе прикажани вистинските индикатори на брзиномерот, за да се одреди преостанатото гориво, споредено со нормите. Ако невнимателно пристапите кон регистрацијата на овој документ, не знаете кои детали се вклучени во сметководството, тогаш бизнисот нема да трае долго, трошоците ќе го надминат профитот. На помош на таквите почетници бизнисмени и веќе големи компании, но кои сакаат да ги оптимизираат процесите, доаѓаат модерни технологии, системи за автоматизација фокусирани на помагање во дизајнирањето и пополнувањето на товарниот лист, пресметки за потрошувачката на ресурси за гориво и други операции што се својствени во спроведувањето на транспортот. Документацијата за патување, пренесена под контрола на софтверски алгоритми, станува поструктурирана и практично ја елиминира појавата на грешки, ова важи и за какви било пресметки, тие се направени според постојните формули, ова осигурува дека нема да се занемари ниту еден детал. Но, ако го направите вистинскиот избор на таква програма, тогаш таа ќе може да помогне не само со пресметување и извршување на разновидна документација, туку и со општото сметководство за деловните процеси, всушност, станувајќи десна рака на менаџерскиот тим .

Предлагаме да не навлегуваме во долги размислувања за препорачливоста да се префрлиме на автоматизација, туку да ги истражиме можностите за нашиот единствен развој во областа на информатичките услуги - Универзален сметководствен систем. Создаден е од специјалисти од висока класа кои ги разбираат потребите на сопствениците на бизниси, па тие го фокусираа својот проект да им помогнат на нив и на нивните вработени. Една од карактеристичните карактеристики, судејќи според името, е неговата разноврсност, бидејќи може да биде погодна за секое поле на активност, прилагодувајќи се на поставените задачи. Ова е програма за дизајн каде што можете да изберете функционалност по ваша дискреција и во зависност од потребите на одредено претпријатие. Исто така, за разлика од повеќето слични софтвери, периодот на совладување на конфигурацијата на USU ќе потрае многу малку време, бидејќи самиот интерфејс е фокусиран на обичните корисници на компјутер. И за да се направи преминот кон нов формат на работа уште побрз и поудобен, обезбеден е мал курс, каде специјалистите ќе зборуваат за структурата на менито и ќе ги покажат главните функции. На сметководствениот систем може да му се довери спроведување на речиси сите процеси поврзани со транспортот на стоки, од приемот и регистрацијата на апликацијата, завршувајќи со анализа на дадените услуги. Клиентите не треба да се грижат за имплементацијата и конфигурацијата на платформата, тоа го вршат специјалисти и нема потреба да го прекинувате вообичаениот ритам на работа. Исто така, нема потреба да се прават дополнителни трошоци за набавка на нова опрема, нашиот развој не бара системски параметри на компјутерите, доволни се оние кои се на билансот на организацијата. Леснотијата на разбирање, работењето, прилагодувањето на специфичните услови и потреби го прават USU софтверот толку популарен за различни области на активност, компании, вклучително и во странство, бидејќи вршиме далечинска имплементација и поддршка.

Пред корисниците да продолжат со подготовката на придружниот документарен пакет и патниот формулар, потребно е да се пополнат информативните каталози, врз основа на кои системот ќе ги врши сите операции. Ако претходно сте воделе електронски списоци, табели за возила, персонал, клиенти, залихи, тогаш нема да ви биде тешко да ги пренесете во базата со увоз, оваа функција не само што ќе го намали времето, туку и ќе ја зачува внатрешната структура. Програмата ги поддржува повеќето видови електронски датотеки, така што постапката е брза и не бара долго, рачно пренесување. Исто така, се воведуваат примероци од сите видови документи со договорен, стандардизиран образец за нивно последователно пополнување. Следно, треба да ги поставите формулите со кои ќе се одреди стапката на потрошувачка на бензин и горива и мазива. Во оваа категорија, можете да препишете фактори за корекција и да додадете неколку формули за различни типови на автомобили, што ќе го направи сметководството точно. Имајќи при рака целосна информативна база и алатки за пресметки, специјалистите ќе можат да започнат со сметководство и регистрација на товарни листови. Значи, кога ќе добиете нова нарачка, доволно е да ја изберете формата и да ги регистрирате главните параметри, во повеќето случаи ќе биде можно да се изберат соодветните информации од паѓачкото мени. Сите пресметки се вршат автоматски, така што можете веднаш да му ги кажете на клиентот точната цена на транспортната услуга, без пресметки кои одземаат многу време, што ќе има позитивен ефект врз побарувачката и лојалноста на договорните страни. Ќе бидат потребни неколку минути за да се подготви товарниот лист, многу параметри и линии ќе бидат обработени со минимално човечко учество, што ќе го минимизира ризикот од грешки. Вработените во сите одделенија на транспортната компанија ќе ценат колку ќе им се намали обемот на работа и ќе се зголеми нивната продуктивност со истиот состав, за раководството ова е директна заштеда на персоналот.

Но, програмата USU ќе помогне не само во подготовката на патните исправи, изготвување на листови за маршрутата, туку и ќе обезбеди значителна поддршка кога ќе се земат предвид другите аспекти кои се поврзани со активностите на компанијата. Со прилагодената фреквенција, извештаите ќе се прикажуваат на екранот на дирекцијата, според утврдените параметри, што ќе помогне правилно да се процени моменталната состојба на работите, како за одредена услуга, така и за организацијата во целина. Ова важи и за анализата на финансиските текови, тие исто така ќе дојдат под контрола на софтверската интелигенција, па нема да се занемари ниту еден денар. Секој вработен во претпријатието ќе најде збир на функции кои ќе му помогнат да ги исполни своите работни обврски, што ќе влијае на продуктивноста и растот на приходите.

За регистрација и сметководство на товарни листови во логистиката, ќе помогне програмата за гориво и мазива, која има удобен систем за известување.

Вашата компанија може во голема мера да ги оптимизира трошоците за горивата и мазива и горивото со спроведување на електронско сметководство на движењето на товарните листови со помош на програмата USU.

За да ги земете предвид горивата и мазива и горивото во која било организација, ќе ви треба програма за товарен лист со напредно известување и функционалност.

Програмата за товарни листови е достапна бесплатно на веб-страницата на USU и е идеална за запознавање, има удобен дизајн и многу функции.

Програмата за пополнување товарни листови ви овозможува автоматизирање на подготовката на документацијата во компанијата, благодарение на автоматското вчитување на информации од базата на податоци.

Кој е инвеститорот?

Акулов Николај

Експерт и главен програмер кој учествуваше во дизајнот и развојот на овој софтвер.

Датум на прегледување на оваа страница:
2024-05-23

Програмата за формирање на товарни листови ви овозможува да подготвувате извештаи во рамките на генералниот финансиски план на компанијата, како и да ги следите трошоците долж маршрутите во моментот.

Можете да го следите горивото на маршрутите користејќи ја програмата за товарни листови од компанијата USU.

Програмата за сметководство на гориво ќе ви овозможи да собирате информации за потрошеното гориво и мазива и да ги анализирате трошоците.

Програмата за сметководствени товарни листови е потребна во секоја транспортна организација, бидејќи со нејзина помош можете да го забрзате извршувањето на известувањето.

Програмата за сметководство на горива и мазива може да се прилагоди на специфичните барања на организацијата, што ќе помогне да се зголеми точноста на извештаите.

Програмата за сметководствени товарни листови ви овозможува да прикажувате ажурирани информации за потрошувачката на горива и мазива и гориво од транспортот на компанијата.

Сметководството на товарните листови може да се изврши брзо и без проблеми со современиот софтвер на USU.

Програмата за сметководство на горива и мазива ќе ви овозможи да ја следите потрошувачката на гориво и горива и мазива во курирска компанија или услуга за испорака.

Програмата за евидентирање на товарни листови ќе ви овозможи да собирате информации за трошоците на маршрутите на возилата, да добивате информации за потрошеното гориво и други горива и мазива.

Олеснете го сметководството на товарни листови и гориво и мазива со модерна програма од Универзалниот сметководствен систем, која ќе ви овозможи да го организирате работењето на транспортот и да ги оптимизирате трошоците.

Лесно и едноставно е да се регистрираат драјвери со помош на модерен софтвер, а благодарение на системот за известување можете да ги идентификувате и најефикасните вработени и да ги наградите, но и најмалку корисните.

Секоја логистичка компанија треба да води сметка за бензин и горива и мазива користејќи модерни компјутерски системи кои ќе обезбедат флексибилно известување.

Многу е полесно да се следи потрошувачката на гориво со софтверскиот пакет USU, благодарение на целосното сметководство за сите правци и возачи.

Одлуката да купите софтвер од USU ќе биде одлучувачки фактор за вас во вашата борба за конкурентна предност.

Интерфејсот на апликацијата е обмислен до најмалите детали, така што дури и целосно неискусен корисник може лесно да ги разбере принципите на управување, целта на опциите.

Менито се состои од само три модули, но тие го извршуваат целиот опсег на задачи, а секој од нив има иста структура за леснотија на секојдневната работа.

Сметководствениот систем има широка функционалност која може да се приспособи за специфични деловни потреби со избирање сет на алатки при формирање апликација за автоматизација.

Електронскиот тек на документи создаден од програмата USU ќе овозможи целосно да се напушти неговиот хартиен колега, да се елиминира загубата и појавата на грешки.Нарачајте сметководство и регистрација на товарни листови

За да ја купите програмата, само јавете се или пишете ни. Нашите специјалисти ќе се договорат со вас за соодветната конфигурација на софтверот, ќе подготват договор и фактура за плаќање.Како да ја купите програмата?

Инсталирањето и обуката се вршат преку Интернет
Приближно потребно време: 1 час, 20 минутиИсто така, можете да нарачате сопствен развој на софтвер

Ако имате посебни барања за софтвер, нарачајте сопствен развој. Тогаш нема да мора да се прилагодувате на програмата, но програмата ќе се прилагоди на вашите деловни процеси!
Сметководство и регистрација на товарни листови

Обрасците на товарниот лист и другите документи подлежат на прелиминарно одобрување и се во согласност со стандардите за логистички активности.

За да пополнат кој било формулар, на вработените во компанијата ќе им требаат неколку минути на јачината, бидејќи софтверот автоматски ќе ги пополнува повеќето линии, користејќи податоци од информативните бази за ова.

Формулите за пресметување на потрошувачката на ресурсите на гориво се засноваат на алгоритмите што ги декларира клиентот, тие можат да се прилагодат по потреба.

При пресметувањето на цената на летот, системот ќе ги земе предвид факторите за корекција како што се површината на патот, сезоната, сообраќајниот метеж според избраната рута.

Електронските географски карти ќе им помогнат на логистичарите во изградбата на најоптималната рута за движење на материјалните вредности.

Специјалистите ќе добијат алатки за следење на локацијата на возилото и контрола на минување на контролните пунктови, според поминатото растојание.

Доколку е неопходно да се направат прилагодувања на тековната маршрута, апликацијата автоматски повторно ќе ги пресмета трошоците за секој ресурс и за обезбедената услуга, воопшто.

На секој корисник му е обезбеден посебен работен простор, каде што ќе има на располагање информации и опции врз основа на заземената позиција.

Блокирањето на сметките на вработените се врши автоматски за време на долго отсуство на компјутерот, со што ќе се исклучат неовластени лица од пристап до официјални информации.

Нивото на конкурентност и способноста за влез на нов пазар ја прави програмата неопходна за менаџерите кои се стремат да го прошират својот бизнис.